Rulleski

Vintersportsutøvere har en utfordring utenfor sesongen. Syklister, turnere og andre som driver med sommeridretter kan finne gode treningsmåter på vinterstid. Å sykle innendørs, løpe på bane eller reise til litt varmere strøk er gode løsninger. For å trene kondisjon, styrke og lignende så kan man enkelt finne erstatningsøkter og metoder. Utfordringen er å finne de rette øvelsene som trener de spesifikke muskelgruppene som sporten krever for å bli skikkelig god.

For en langrettsløper så gjelder det å få trent opp smidigheten og følelsen med underlaget. Mange velger å bruke rulleski. Dette fungerer bra for å jobbe med muskulaturen og kondis, men dessverre er det mange som ikke tar hensyn til rulleskienes særpreg.

Rulleski er ski på asfalt, men asfalt fungerer ikke likt som snøføre. På asfalt så må man ta hensyn til trafikk og fotgjengere. Hvordan man regulerer farten er også annerledes. Dette lærer man seg raskt, men det største problemet er at asfalt er et mer ubarmhjertig underlag enn snø. Å falle på asfalt vil i de aller fleste tilfellene gi større skader enn å falle på snøføre. Det er også en kjensgjerning at asfalt kvaliteten vil variere, så man kan uventet møte ru asfalt. Kvaliteten på asfalten påvirker belastningen på leggene og på resten av kroppen. Dette kan føre til at man har mindre stabilitet og styrke for å rette opp hvis man blir brakt ut av balanse, noe som igjen kan føre til større belastningskader og fallskader. Så dette er et godt alternativ i sommersesongen, men det må brukes med forsiktighet.