Ishockey

Ishockey er en skøytesport der to lag spiller mot hverandre. Lagene skal bruke køller til å skyte en puck inn i motstandernes mål. Sporten er fartsfylt og veldig populær blant publikum. Flere land, deriblant Norge, har egne nasjonale ligaer, men det er de store internasjonale turneringene som er mest attraktive å vinne.

VM i ishockey 2015

VM i ishockey 2015 arrangeres i Tsjekkia i mai. Norge er med i turneringen, og spiller i gruppe B. Gruppe A består av lagene fra Sverige, Canada, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Frankrike, Tyskland og Østerrike. Lagene i gruppe B er Finland, Russland, USA, Slovakia, Norge, Belarus, Slovenia og Danmark.

Norge ikke favoritt

Norges sjanser er kanskje ikke de aller beste. Ekspertene på oddssider tror ikke på Norge som vinner, men plasserer oss som outsidere. Det er Russland, Canada og Sverige som regnes som favorittene, mens Norge har veldig høye odds.

Vinnere fra 2014

Vinneren av VM i 2014 ble Russland, med Finland og Sverige bak seg på pallen. Det er delvis derfor Russland har lavest odds, og den russiske ligaen regnes også som en av de beste ishockeyligaene i verden.