Hockey-supporter i Norge – ikke bare bare!

Hockeysporten i Norge er ikke like liten som det den var for kun noen år tilbake, men den har fortsatt en god del å gå på før den tar igjen fotballen i popularitet og oppslutning. Her kan supporterne selv også gjøre litt for å hjelpe sporten oppover.

En stor forskjell på hockey og fotball er enkelheten ved å utøve sporten. Fotballbaner finnes det tusenvis av, og man trenger ikke voldsomt med utstyr for å komme i gang. Det samme gjelder for supporterne. Det spilles kamper i tide og utide, og det er enklere enn enklest å få tak i kult tilbehør. Hockey krever ikke bare en islagt bane, men helst en hall. Og når det kommer til stykket går det langt færre kamper i løpet av året enn hva det gjør i fotballen. Akkurat det er det lite man får gjort noe med, men det som er viktig er heller at supporterne virkelig slutter opp om det som faktisk skjer i Hockey-Norge.

Vi har nå landslag i hockey, både for menn og kvinner som er bedre enn de noen gang tidligere har vært. Her snakker vi om toppidrettsutøvere som mannen i gata ikke en gang kjenner etternavnene til. Ved å spre resultater og arrangementer på for eksempel sosiale medier kan man være med på å få mye mer fokus over på denne sporten, og på den måten også gi utøverne den oppmerksomheten de fortjener. Ikke vær red for å gå med Storhama-drakten din selv når du ikke er på kamp. Ikke bry deg om at noen kanskje syns Sparta (eller var det Stjernen?) lua di er litt teit. Vis at du er supporter, få andre interessert og spre entusiasmen! Vi er et hockeyland, og sporten fortjener mye mer oppmerksomhet enn hva den får i dag.